Gaskachel

Sinds de komst van gas in Nederland rond het jaar 1967 werden er steeds meer gaskachels geplaatst in Nederland.
Dit begon met de Moederhaard, deze haard zorgde ervoor dat de mensen niet meer met kolen moesten slepen en er altijd warmte en behaaglijkheid was in de woonkamers.

Na deze gaskachel werd de gevelkachel geïntroduceerd, een klein kacheltje welke bijvoorbeeld de slaapkamer op temperatuur bracht en zo ervoor zorgde dat je niet meer de nachtvorst op de dekens had liggen.

Deze gaskachels hebben ons goede warmte gegeven maar waren ook gevaarlijk aangezien de lucht van een gaskachel uit de woonkamer werd gehaald. dit hielt in dat bij een dichte schoorsteen of valwind koolmonoxide rechtstreeks de woonkamer werd ingeblazen.

Sind een groot aantal jaren is dat probleem voorbij met de komst van de gesloten gaskachel.

Het voordeel van deze haarden is dat de binnenste buis de warmte en rookgassen afvoert, dit terwijl de buitenste buis de lucht voor de verbranding aanvoert.

gaskachel
Doordat deze lucht ook nog eens word verwarmd door de uitgaande rookgassen heeft u meer warmte en een mooiere hogere vlam.

Ook is er veel veranderd in het segment van de gaskachel, zoals kaderloze gashaarden, afvoerloze gashaarden met een katalysator vrijstaande gaskachels met 3 zijdig vuur en zelfs gashaarden welke worden bijgestaan door led verlichting onder het vuur.

Al met al zijn er veel soorten kachels bij gekomen en is de veiligheid plus het rendement heel veel toegenomen.

Bent u op zoek naar een mooie gaskachel, kom dan gewoon eens binnen lopen in onze showroom.