Houtkachel

De houtkachel is in Nederland niet meer weg te denken, vraag het maar eens aan oudere mensen.
De mensen begonnen met een kolenkachel en zijn langzamerhand over gegaan op het stoken van hout.
Ook is er in de techniek veel veranderd, kijk maar eens naar de rookgassen in schoorstenen.
Deze zijn schoner als vroeger en er gaat veel minder hitte vanuit de houtkachel de schoorsteen in.

Ook de ruiten van de houtkachels blijven steeds schoner en de kachel is tegenwoordig heel goed te regelen. Dit ligt natuurlijk wel aan het type of merk kachel.
Er zijn ook nog veel merken welke het nog gewoon op de ouderwetse manier doen, niks mis mee maar je verliest wel rendement en een blok hout die verbrand is krijg je nooit terug! dus haal eruit wat erin zit.

De houtkachel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

houtkachel

Plaatstaal

Een houtkachel van plaatstaal geeft snel warmte af maar zal ook snel vervuilen als de temperatuur in de kachel te laag is. een must is dus om stevig te blijven stoken.
Dit kan voorkomen worden door een vermiculite binnenwand te nemen en zodoende de warmte iets meer in het toestel te houden.

Gietijzer

De gietijzeren houtkachel is het meest verkochte model, warmt iets minder snel op dan de plaatstalen toestellen maar kan ook rustig getemperd worden zonder echt vies te worden.
Het mooiste is gietijzer met een vermiculite binnenwand zodat er optimale verbranding plaatst vind in de kachel.
Ook worden sommige gietijzeren houtkachels aangeboden met speksteen, dit zorgt voor een na straling van ongeveer 4 uur. ligt aan het aantal kilo’s

inbouw houtkachel

De houtkachel inbouw wordt ook steeds meer in de woonkamer geplaatst, deze zorgen voor een prachtig strakke afwerking en geven u veel warmte dmv convectieroosters.

Ook zijn deze als houtkachel cv leverbaar.

Houtkachel cv

De houtkachel cv is in Nederland groeiende, wat is er nou fijner dan naast de warmte in de woonkamer ook de rest van de woning te voorzien van warmte en daarnaast flink te besparen op uw gasrekening.

Kom gerust eens kijken naar de houtkachel cv modellen in onze showroom.