kachel met hoog rendement

Hout duurder geworden

Tegenwoordig is het hout wat duurder als dat het vroeger was, hierdoor kijken we steeds meer naar het rendement van een houtkachel.
Hoe kunnen we meer warmte uit een blok hout halen, hoe kan ik de warmte beter verdelen en hoe stook ik zo schoon mogelijk.Over deze onderwerpen zou ik u graag wat meer willen vertellen:

Meer warmte

Vroeger hadden we de open haard en de potkachel, een prachtige sfeer alleen een rendement van heb ik jou daar, tegenwoordig vinden we dan deze oudere kachels buiten onder de veranda of in oude schuren.
Het rendement van een open haard is ongeveer 18 procent, het rendement van de tegenwoordige haard is 89%! Dus in plaats van dat u de schoorsteen verwarmd verwarmt u de woning.
Door nieuwe technieken zoals bijvoorbeeld de secundaire lucht toevoer en soms zelfs de tertiaire luchttoevoer zijn voorbeelden om een hoog rendement te halen.
Rookgassen worden opnieuw aangezogen en via een ander luchtkanaal weer richting het vuur geblazen.
Ook wordt er hete lucht afgezogen en voor de ruit langs geblazen om de ruiten schoner te houden.
De aslades worden geklemd en afgedicht om valse lucht te vermijden en stookroosters verdwijnen en worden vast vloeren.Zo zijn er nog tal van vernieuwingen aan de kachels van nu.

Opslag van warmte

hoe kan ik overtollige warmte opslaan? tegenwoordig ziet u houtkachels met speksteen of accumulatie stenen, deze zorgen ervoor dat u warmte kan opslaan en op een rustige manier kan laten afgeven.
Speksteen is hier een heel goed voorbeeld van, de speksteenkachels geven namelijk een andere warmte af dan steen en door warmte uit speksteen te halen zal de warmte ook 3mm de huid in dringen wat bijvoorbeeld goed is voor mensen met spierpijn of reuma.
Speksteen heeft ook een goede vochtregulatie houd uw hand maar eens op een stuk speksteen voor een minuut, dan zult u zien dat de afdruk van uw hand in vocht achterblijft in de steen.
Dit gebeurt ook in uw woning en houten vloeren zullen minder zetten en piano’s minder snel opnieuw gestemd moeten worden.
Wilt u hier meer over weten kom dan eens langs in onze showroom.

Verdelen van warmte

Hoe wilt u de warmte verdelen, tegenwoordig zijn er veel soorten manieren zoals de houtkachel cv en de houtkachels met convectiebuizen of actieve ventilators.
Er zijn dus veel mogelijkheden om warmte in uw woning te verdelen.
Stralingswarmte is mooi echter zal de warmte bij de kachel zelf bijvoorbeeld 22 graden zijn maar aan de andere kant van de kamer maar 19, hierdoor is bijvoorbeeld convectie weer ideaal.
Het nadeel van convectie is dan weer dat u ook stof opwerpt en hierdoor zelfs verbrand stof kan creëren.
De houtkachel cv is ook heerlijk en heeft een hoog rendement maar het gevoel van een houtkachel qua warmte is weg.
Al deze verschillende type kachels hebben wij in onze showroom branden.

Zo is er nog veel meer te zien en te voelen aan een kachel met hoog rendement, maar dat willen wij u graag laten mee maken in onze showroom.

kachel met hoog rendement

 

Previous Post

Comments are closed.